Tips om uw cabrio in topconditie te houden

Wind door de haren, zonnetje erbij en lekker de weg op om te toeren in uw cabrio. Natuurlijk kunt u ‘m het hele jaar rijden, maar eerlijk is eerlijk: voor de ultieme beleving moet het dak eraf!

Man en een vrouw in een cabrio aan het rijden op een weg
Nieuws
Datum: 27-05-2024

Voor de prijs hoeft u het niet meer te laten. Er zijn genoeg gebruikte cabrio’s te koop voor minder dan tien mille! Wel zijn er steeds minder automerken die nieuwe cabriolet-versies ontwikkelen. Volgens het AD komt dat vooral omdat SUV's en elektrische auto's populairder zijn geworden. Topmerken zoals Porsche, Ferrari en Aston Martin houden cabrio's wel in hun standaardassortiment. Maar ja, daar hangt wel een prijskaartje aan...

Vogelpoep

De meeste cabrio’s hebben een stoffen kap. Die is kwetsbaarder dan een metalen dak en vraagt daarom extra aandacht. Heeft u een garage of carport? Gebruik die dan zo veel mogelijk. Hoe minder invloed het weer heeft op de kap, hoe langer hij meegaat.

Dat geldt niet alleen voor wind en regen, maar ook voor zon. UV-straling kan namelijk uitdrogingsverschijnselen veroorzaken. En denk niet dat een schaduwrijk plekje onder een boom de oplossing is. Dat geeft juist risico op schade door vallende takken en – minstens zo erg – vogelpoep.

Goede zorgen

Uw cabrio haalt u liever niet door de wasstraat. Ook is het onverstandig om de kap met een hogedrukspuit schoon te maken. U kunt 'm het beste eerst even stofzuigen, dan met een oplossing van groene zeep afnemen en daarna met schoon water naspoelen. Die goede zorgen worden beloond: de kap zal langer meegaan en zijn kleur beter behouden.

Iets meer premie

Voor de verzekering van uw cabrio betaalt u vaak iets meer premie dan voor een sedan of hatchback uit dezelfde lijn. Dat komt omdat de nieuwwaarde van een cabrio hoger is. Bij een WA-plus of allriskverzekering kan ook de inbraakgevoeligheid een rol spelen.

Beste cabrioverzekering

Anderzijds: de ene verzekeraar is de andere niet. Sommige hebben zich zo gespecialiseerd, dat zij de risico’s anders benaderen. Bent u op zoek naar de beste verzekering voor uw cabrio tegen de scherpste prijs? Wij helpen u graag om er één te vinden die bij u én uw auto past.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag